Uw bestelling bevestigd in REAL-TIME

Uw bestelling bevestigd in REAL-TIME

Bekijk producten & bestel

Kabeljauwfilet

Kabeljauwhaas

Recepten

Kabeljauw uit de oven

Slank gerecht uit de oven met kruidige aardappelpartjes, courgette en kabeljauw.

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 900 g Toscaanse aardappelpartjes
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 5 tomaten
  • 400 g kabeljauwfilet
1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Schep de aardappelpartjes om met ⅔ van de olie, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 min. in het midden van de oven.

2

Halveer ondertussen de courgette en snijd in plakken van 1 cm. Snijd de ui en tomaten in dunne partjes.

3

Neem de aardappel uit de oven en verlaag de temperatuur van de oven naar 180 °C. Schep de aardappelpartjes om en schuif naar 1 kant van de bakplaat. Verdeel de courgette en ui naast de aardappel. Smeer de kabeljauw in met rest van de olie, bestrooi met peper en zout en leg naast de courgette. Verdeel de tomaat over de vis en bak de schotel in 20 min. gaar in de oven.

Visstoof met paprika, tomaat en krieltjes

Zo wordt je stoofpotje pas echt zomers.

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 middelgrote uien
  • 1 paprikamix
  • 2 el arachideolie
  • 2 el garam masala
  • 200 ml water
  • 800 g tomatenblokjes in blik
  • 1 kg krieltjes
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 10 g verse platte peterselie

 

1

Snipper de uien. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en garam masala 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak 5 min.

2

Voeg het water en de tomatenblokjes toe, roer door en breng aan de kook. Laat 15 min. op middelhoog vuur stoven met de deksel op de pan.

3

Snijd ondertussen de krieltjes in kwarten en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat staan. Snijd ondertussen de vis in stukken van 3 cm en bestrooi met peper. Voeg de laatste 4 min. toe aan de stoof en laat zachtjes garen. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de krieltjes over diepe borden en schep de stoof ernaast. Snijd de peterselie fijn en strooi over de stoof.